Inloggen

Wachtwoord vergeten? Klik hier >

 Pijn? Gebruik de Ritm Scenar!

Een doorbraak bij pijn

Door: Volt | Datum: 04-08-2011 | Nieuws

 

 

Baanbrekende ontwikkeling in stimulering van het

genezingsproces
RitmScenar: een doorbraak bij pijn 

Pijntherapie is één van de belangrijkste, maar ook de moeilijkste opgave voor de medische wetenschap. De Natuurgeneeskunde probeert door het stimuleren van het zelfregulerend vermogen van het menselijk  lichaam een (snellere) genezing op gang te krijgen.

Op blijvend herstel gerichte elektrotherapie heeft met de ontwikkeling van scenar een nieuwe plaats gekregen. Scenar is een meet- en behandelmethode. Het werkt via huidcontact en maakt gebruik van de elektrische reactiemogelijkheden van het lichaam. Daarmee is het een uitgebouwde vorm van impulstherapie. De impulsen, die voelen als lichte trillingen, passen zich automatisch aan de veranderingen in de toestand van het lichaam aan. De aard en de duur van de therapie worden door de gebruiker bepaald. De resultaten zijn verbazingwekkend: snel herstel en directe verlichting van alle soorten pijn.

Pijn is een beschermend mechanisme van een organisme om het evenwicht tussen alle functies in het lichaam (de zgn. homeostase) te handhaven. Met behulp van regelmechanismen reageert het lichaam op beschadigingen en zet genezingsprocessen in gang. Waar de behandeling met medicamenten de pijn probeert te dempen of onderdrukken, probeert de natuurgeneeskunde met deze regelmechanismen de pijn fysiologisch te beinvloeden. Sinds enkele jaren zet Scenar een nieuwe trend in de behandeling van pijn. 


De Scenar-methode, een geheel nieuw principe

Scenartherapie is ontstaan op initiatief van Russische autoriteiten. Er moest een therapie worden ontwikkeld, die zonder medisch geschoold personeel eenvoudig en overal te gebruiken zou zijn. In de jaren zeventig van de vorige eeuw lukte het een groep wetenschappers, onder (medisch-inhoudelijke) leiding van de Russische neuropatholoog professor dr. Alexander Revenko uit Jekateringburg, een inpulstechniek te ontwikkelen die als lichaamseigen zou worden ervaren. Door deze therapie kan door het apparaat 
met het lichaam a.h.w. in haar eigen taal worden gecommuniceerd. De hoge mate van effectiviteit van scenartherapie is hieraan te danken.

Op basis van TENS technologie werd een nieuw principe voor diagnostiek en de behandeling van pijn- en  functiestoornissen ontwikkeld. De naam staat voor Self Controlled Electro Neuro  Adaptive Regulator. Een handzaam apparaat met een vaste elektrode. Tijdens contact met de huid wordt de reactie gemeten. Waar TENS een ingestelde stroom met overeenkomstige frequentie door het lichaam stroomt volgt SCENAR een dynamisch principe. Hierdoor wordt bereikt dat de SCENAR door de voortschrijdende meting van de reacties van het lichaam, de impulsen blijft aanpassen. 


Gebruik en werkwijze

Het SCENAR-apparaat reageert wanneer het op de huid wordt geplaatst. Via het zenuwstelsel worden de impulsen verwerkt. Het doel van de therapie is het nastreven van evenwicht in het lichaam. Blokkades in het lichaam worden overwonnen. Het belangrijkste criterium voor de behandeling zijn de actuele klachten. De actuele symptomen vormen telkens het uitgangspunt van een behandeling. Daarna worden onderliggende klachten aangepakt.


Toepassingsmethoden

Dankzij de algemene, regulerende werking van de SCENAR-therapie is de breedte van de toepassing ruim: alle door regulering te beinvloeden symptomen, beperkingen en ziekten zijn met SCENAR te behandelen. Naast pijnsymptomen zijn ook orgaanstoornissen (astma, ontstekingen van het slijmvlies van de maag of de dikke darm, constitutioneel eczeem) en functiestoornissen met de SCENAR-methode te behandelen.

Naast de behandeling van vers letsel  met beschadingen van peesweefsel, spierverwondingen-, of beschadigingen, kneuzingen en zwellingen behoort ook pijnmanagement tot het domein van de SCENAR-methode. Zoals bij aandoening van het schoudergewricht, pijn in de rug, (actieve) slijtage aan knie- en heupgewrichten,  pijnlijke functiestoorrnissen als het karpaal tunnelsyndroom, tenniselleboog, pijnlijke achillespees alsmede bij een hernia of na een beroerte.

Ook pijnlijke aandoeningen van de inwendige organen reageren ongewoon goed op de toepassing van de SCENAR: duidelijke verbetering bij chronische darmontstekingen, pijnlijke menstruatie en terugkerende cysten.

Uit voorzorg is een absolute contra-indicatie het dragen van een pacemaker, of andere implantaten die mogelijk door elektromagnetische impulsen in hun werking zouden kunnen worden gestoord. Relatieve contra-indicatie zijn er voor behandeling direct boven een tumor, verse trombose, of boven de baarmoeder tijdens zwangerschap. 


Wetenschappelijk onderzoek en case studies

Gedurende meer dan vijftien jaar wordt de SCENAR-methode succesvol ingezet in Rusland. Er zijn 5000 succesvole behandelingen gedocumenteerd in de pijnbestrijding. In Europa wordt de SCENAR sinds 2002 ingezet.  In het regioziekenhuis Wertingen (D) worden sinds 2004 botbreuken postoperatief behandeld met SCENAR. Hierbij wordt een snelle afname van het oedeem en sneller herstel van de mobiliteit waargenomen.

Volgens proefondervindelijke bewijzen heeft de SCENAR-methode in de afgelopen 15 jaren wereldwijd vele duizenden SCENAR artsen, therapeuten en behandelde patienten doen ervaren dat SCENAR niet alleen acute pijnklachten maar ook voor chronische aandoeningen veelal met succes inzetbaar is. Bijkomstige effecten zijn de mogelijke vermindering van chemische medicamenten,  beter humeur, betere eetlust en betere nachtrust: betere kwaliteit van leven. 
Therapeuten, artsen en wetenschappelijk onderzoek hebben laten zien dat bij (gemiddeld) 70 procent van de behandelde patiënten sprake is van een aanmerkelijke vermindering van klachten, danwel volledig herstel. Gebleken is dat de RitmScenar in 79 tot 93 procent van de behandelingen een positief effect heeft. U kunt dit zelf ervaren. 

Het bovenstaande is mede gebaseerd op een artikel in het ‘Vakblad voor de natuurgeneeskundige’ van juni 2009.
 

Contact

pijnverdwijnt.nl is een activiteit van:
Volt b.v., Kanaalweg 81, 3041 JE Rotterdam, tel.: 010-4377433.

Indien u een behandelingsafspraak wilt maken of een Ritm Scenar wilt bestellen kunt u hieronder uw gegevens invullen. Wij nemen dan contact met u op. In verband met behandelingen zijn wij telefonisch niet altijd bereikbaar. We vertrouwen hiervoor op uw begrip.

Uw naam
Email adres
Telefoonnummer
Vraag of opmerking
E-mail een kopie van dit bericht naar uzelf.